Skip links

Nieuwe Master in Balansmeting trainingen (31 maart – 23 juni – 22 september)

Er zijn nieuwe data gepland voor de master in balans (31 maart – 31 juni – 22 september), een initiatief van Bram Bakker (www.balanskliniek.nl) en Stan Put (www.put2gether.nl)! Een unieke opleiding die je laat werken met een prachtig instrument om jou als begeleider/coach/psycholoog de gelegenheid om vanuit een objectief en onderbouwd (EFPA gecertificeerd) inzicht, ondersteuning te bieden aan het vergroten van de balans en veerkracht van personen die deze meting invullen.

Spanning is nodig om prestaties te leveren

Onze visie op balans

Spanning is nodig om prestaties te leveren, veerkracht en balans is nodig om een goede energiebalans te houden. Veerkracht en balans is voorspelbaar en coachbaar. Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Veerkracht gaat niet alleen over “terugveren” maar ook om doorgroeivermogen. Onderzoek toont aan dat mensen, die geconfronteerd worden met ingrijpende gebeurtenissen, naast de pijn en het ongemak die deze gebeurtenissen met zich meebrengen, ook beschrijven hoe hun leven op een positieve manier veranderd is als resultaat van een deze gebeurtenissen. Het laat zelfs zien dat het meemaken van negatieve en uitdagende gebeurtenissen éen van de manieren is waarop we als mens groeien.

De ‘Master in Balans’ training

Tijdens de trainingsdag staat de Balansmeting centraal. Deze is ontwikkeld door L&D Support.
In de Balansmeting wordt onderscheid gemaakt tussen 5 categorieën die vanuit de kern van je persoonlijkheid (moeilijk coachbaar), uitlopen tot goed coachbare eigenschappen.

  1. De kern beschrijft wie je bent en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. Deze persoonlijke eigenschappen zijn moeilijk veranderbaar. Ze vormen de basis van onze spanningsgevoelens. Als wij ons in situaties bevinden die tegenstrijdig zijn met onze kern dan zullen we behoeften of frustraties gaan ervaren. Dicht bij de kern zitten coachbare gedragingen waarmee wij deze situaties kunnen reguleren, deze noemen we
  2. Bronnen. Als we spanning of tegenslagen ervaren dan is het belangrijk dat er voldoende zelfvertrouwen is en zelf de regie in handen genomen wordt om hiervan te herstellen. Dit noemen we
  3. Regie eigen leven. Ondanks voorgaande kan het zijn dat de spanning niet vanuit het individu zelf gereguleerd kan worden. Dan wordt er
  4. Spanning ervaren. Wanneer deze spanning groot is of (te) lang aanhoudt zal uiteindelijk de
  5. Energieverdeling uit balans zijn. Alle elementen worden samengevat in een B-Score die het risico op overspanning aangeeft waarbij personen in de B4 categorie bijna 10x zoveel risico lopen op burn-out dan B0 categorie.
Balansmeting

Tijdens de training gaan we dieper in op de 5 categorieën waardoor je een goed beeld krijgt wat deze inhouden en kunnen betekenen voor de deelnemer en voor jou als begeleider.

Balansmeting

Voordat je de training volgt neem je zelf de balansmeting af. Deze meting + rapportage zetten we tijdens de training in om te oefenen met de rapportages, terugkoppelgesprekken, interpreteren, vergelijken en vervolgadviezen. Uiteraard doen we dit alleen met toestemming en in een veilige setting. NOOT: voor degenen die al gemeten zijn, neem je eigen rapportage mee! De mensen die nog niet gemeten zijn, ontvangen voor de training een inlogcode om de meting af te nemen.

Duur van de training, locatie, kosten en certificering

De training duurt van 9.30-15.00 uur ongeveer. Inloop met koffie vanaf 9.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd. Na de training ga je met behulp van proefcodes/metingen aan de slag. Deze metingen bespreek je op een gepland moment na met 1 van de trainers. Wanneer dit gesprek naar tevredenheid is gevoerd, ontvang je het certificaat ‘Master in Balans’ en mag je werken met de meting via de balansmeting.nl.

De kosten voor deze training, inclusief certificering zijn €500,- exclusief 21% BTW. De factuur ontvang je na afloop van de training.

De locatie van de training is Huis Leyduin, 2e Leijweg 1, 2114 BG Vogelenzang.

Interesse?

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar s.put@balansmeting.nl. De trainingen zullen plaatsvinden op 31 maart, 23 juni en 22 september.

Let op, de inschrijvingen gaan snel en er is een maximum aantal deelnemers van 12 personen per training.

Wij kijken ernaar uit jullie te ontmoeten en met jullie aan het werk te gaan!