Skip links

Balansmeting

Zit jij goed in je vel en ben je in staat om jezelf staande te houden bij (toekomstige) tegenslag? Of heb je het gevoel dat een kleine tegenslag al de zogenaamde druppel kan zijn die de emmer doet overlopen? Kortom, loop je op je tenen? Heb je het gevoel dat je mogelijk gaat uitvallen? Vanuit het oogpunt van preventie aan de slag gaan met thema’s zoals balans, energie en veerkracht is één van onze speerpunten binnen de Balanskliniek. Een Balansmeting kan inzicht bieden in jouw balans, energie en veerkracht en kan een start zijn om dergelijke uitval te voorkomen. De Balansmeting geeft eenvoudig en snel, onderbouwd inzicht in jouw huidige mentale weerbaarheid. Met dit inzicht krijg jij de ultieme mogelijkheid te werken aan de preventie of het herstel van stress, tegenslag en het ombuigen van deze factoren naar een positieve verandering t.a.v. jezelf.

Deze rapportage maakt helder hoe het écht met iemand gaat onder de oppervlakte

De Balansmeting bestaat uit een analyse, gebaseerd op het Veerkrachtmodel van L&D Support, dat vijf lagen onderscheidt. Deze vijf lagen zien er als volgt uit:

  1. Persoonskenmerken (de kern) die een extra risico geven of juist weerstand bieden voor het krijgen van stress;
  2. Karaktertrekken (bronnen) die een extra risico vormen voor het krijgen van stress;
  3. De mate waarin iemand het gevoel heeft regie over het eigen leven te hebben;
  4. De mate van ervaren stress en spanning
  5. Wat stress betekent voor de energieverdeling
Balansmeting

De uitkomsten van de Balansmeting komen in de vorm van een rapportage. Deze rapportage maakt helder hoe het écht met iemand gaat onder de oppervlakte en vormen een goede gespreksopener. Onze psychologen/coaches geven een persoonlijke terugkoppeling en advies over eventuele vervolgstappen.

Interesse?

Wil je meer weten over de Balansmeting, hoe een eventuele meting in zijn werk gaat en wat de kosten hiervan zijn? Neem contact met ons op.